divendres, 4 de juliol del 2008

FUITA TOXICA A TARRAGONA


Encara que l'empresa química Ercros, que en nega la toxicitat, ha interromput l'activitat de la planta d'àcid nídric que té a Tarragona per una baixada de tensió en el subministrament elèctric que ha provocat una emissió de vapors ataronjats —segons han explicat els veïns dels barris de Bonavista, Camp Clar i la Canonja—, el grup ecologista Mediterrània-Centre d'Iniciatives Ecològiques creu que amb tota probabilitat les emissions provenen de compostos nitrogenats i que, per tant, són perjudicials per a persones amb problemes respiratoris, una situació que ha qualificat de "greu".


L'aturada de l'activitat a la planta d'Ercros de la petroquímica de Tarragona s'ha produït cap a dos quarts de dues del migdia, quan hi ha hagut una caiguda de la tensió en el subministrament elèctric de la planta. Aquest fet ha provocat una columna de fum de color ataronjat que ha posat en alerta els veïns dels barris de Tarragona més propers a la petroquímica.

A través d'un comunicat, l'empresa ha informat que ha activat el protocol per controlar i minimitzar l'impacte visual de l'emissió de gasos i que ha alertat el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) sense que hagi estat necessari activar el Pla d'Autoprotecció de l'empresa.

Ercros ha assegurat que la incidència no ha ocasionat danys personals, ni materials i que tampoc hi ha hagut risc per a la població ni per al mediambient.

L'entitat ecologista Mediterrània-Centre d'Iniciatives Ecològiques, però, no pensa el mateix. Creu que les emissions són de compostos nitrogenats, un fet que ha qualificat de "greu", perquè són perjudicials per a col·lectius de risc com ara les persones amb problemes respiratoris.
Font : www.ecodiari.cat