dijous, 28 de maig del 2009

MÉS DE 400 PERSONES S´HAN MANIFESTAT PELS CARRERS DE SANT FELIU



Més de 400 ciutadans i ciutadanes s'han manifestat pels carrers de Sant Feliu de Llobregat
Aquest dimarts dia 26 de maig més de 400 ciutadans i ciutadanes s'han manifestat pels carrers de Sant Feliu per rebutjar la modificació del Pla General Metropolità proposada per l'Ajuntament. Aquesta modificació implica masses coses negatives per a la ciutat i són molts els col·lectius que han mostrat el seu desacord. Aquesta modificació, malgrat els discursos del Govern, no respecta els interessos generals dels ciutadans i les ciutadanes de Sant Feliu, ni amplia la protecció de zones incloses dins del Parc de Collserola, sinó que només afavoreix els interessos de promotors privats (com en Paz Dorado) i de la fàbrica de ciment CEMEX, incompatible amb la preservació del medi ambient.
A les 19h s'ha iniciat la concentració a la Plaça de la Vila, pocs minuts després han arribat els veïns i veïnes de Mas Lluí que han baixat junts des del seu barri fins a la plaça acompanyats de moltes pancartes, crits i xiulets.
Cap a les 19:15 un membre de la Coordinadora d'Oposició a la Modificació del Pla General Metropolità ha fet una lectura on ha agraït la presència als assistents i especialment als ciutadans i les ciutadanes que durant 5 dimarts consecutius s'han concentrat a la Plaça de la Vila. S'han recordat quins eren els principals punts pels quals s'havia convocat la manifestació. Després ha intervingut el president de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Sant Feliu remarcant la falta de llibertat d'expressió i la mala gestió de l'equip de govern palesa en nombroses actuacions.
Poc després s'ha iniciat la manifestació que ha transcorregut amb normalitat i on s'han pogut sentir crits reclamant aire net, llibertat d'expressió, salvem Collserola...
La manifestació ha arribat de nou a la Plaça de la Vila poc abans de les 20h, hora prevista d'inici del Ple, s'ha donat la manifestació per acabada i s'ha convidat als assistents a pujar a la sala de Plens. Bona part dels assistents han pujat a la sala fins que ha quedat plena i alguns ciutadans i ciutadanes no han pogut accedir a la sala.
Es mantenen les concentracions cada dimarts a la Plaça de la Vila i s'emplaça per una nova mobilització el proper 30 de juny.
Més fotos aquí i aquí