dijous, 12 de febrer del 2009

ALEGACIONS PLA GENERAL METROPOLITÀ




Diverses entitats presentaran al•legacions al projecte i no descarten iniciar mobilitzacions


Escrit per Sant Feliu Respon
Un conjunt d’entitats de Sant Feliu, Molins i Sant Just presentaran al·legacions al projecte de modificació del Pla General Metropolità. Aquestes entitats van acordar presentar al·legacions en una trobada organitzada per Amics de la Natura, on es van mostrar els planells i la documentació relativa al projecte presentat per l’equip de govern. A la trobada hi van participar Amics de la Natura, Grupo Excursionista Santfeliuenc (GEPS), l’Agrupació Excursionista Sant Llorenç, Aire Net, l’Assemblea Popular de Sant Feliu, Endavant, Alnus de Sant Just i el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA) de Molins.
Segons Amics de la Natura, “aquesta modificació suposa una rebaixa de la zona forestal que pot formar part del Parc Natural de Collserola. A més, inclou una carretera que faria desaparèixer el jaciment arqueològic de Can Miano”. El recorregut passa per terrenys inclosos dins del Pla Especial d’Interès Natural, i requalifica terrenys actualment catalogats com a Parc Forestal a Conservar en Parcs i Jardins urbans de nova creació en sòl forestal. Aquesta nova catalogació ofereix poques garanties de protecció i conservació.
Les entitats participants no descartaven iniciar un procés de mobilitzacions ciutadanes en oposició a un projecte que consideren una nova agressió a Collserola amb uns propòsits poc clars. Segons un dels participants, “en cas que l’equip de govern no faci cas de les al·legacions, no quedarà una altra sortida que mobilitzar-nos”.