dijous, 19 de gener del 2012

20 GENER CEMEX REPREN ACTIVITAT

El dia 18 de gener s´ha reunit el Consell de Medi Ambient convocat per l´Ajuntament a on entre altres temes s´ha comunicat que el 20 de gener la cimentera de la marca multinacional CEMEX reprèn les seves activitats, aquest es el comunicat del consistori:

A partir del 20 de gener, la fàbrica de ciment de Sant Feliu, propietat de CEMEX, tornarà a reprendre la seva activitat de fabricació de ciment per un període de 6 setmanes. La fàbrica començarà a funcionar fent servir coc de petroli com a combustible, com ha fet sempre. En cap cas utilitzarà llots de depuradora ni farines càrniques perquè, tot i que l'empresa compta amb l'autorització per fer-ho, no ha realitzat la inversió requerida per poder-ho activar ni té intenció de fer aquesta inversió necessària per fer servir aquest tipus de combustibles.

La fàbrica de ciment CEMEX també disposa d'una autorització de la Direcció General de Qualitat Ambiental per utilitzar com a combustible restes d'esporga (fusta en estat natural sense tractar). En aquest sentit, degut al recent canvi de legislació l'empresa ha sol·licitat que es deixi de considerar la massa forestal com a residu valoritzable.

Amb l'objectiu d'informar sobre la propera posada en marxa de la fàbrica de ciment, així com altres temes mediambientals, el dimecres 18 de gener, es va reunir la Comissió de Medi Ambient de l'Ajuntament amb representants de les associacions de veïns i veïnes i les entitats mediambientals. A la mateixa reunió es va començar a treballar una proposta conjunta de reglament pel Consell Mediambiental. Un cop passades les 6 setmanes d'activitat, CEMEX no es començarà a plantejar si reinicia la fabricació de ciment fins passat l'estiu.

Durant la reunió els representants de la Plataforma Aire Net, Cepa-SF i Amics de la Natura han demanat mes controls de la qualitat de l´aire i sembla ser que properament estaran a l´abast dels ciutadans i ciutadanes a traves de la web municipal. Cal recordar que es una obligació del les administracions publiques fer-ho doncs esta contemplat al Article 28 Punt 2 del Reial Decret 102/2011 publicat al BOE el 29 de Gener del 2011.

De totes maneres des de AIRE NET no pensem deixar de vigilar els moviments de la multinacional cimentera.

SALUT I AIRE NET !!!!

2 comentaris:

Encarna ha dit...

Com es pot interpretar la declaració de Cemex, segons el vostre bloc, quan diu: l'empresa ha sol · licitat que és deixi de considerar la massa forestal com a residu valoritzable.

josepcoam@gmail.com ha dit...

Hola Encarna,
amb l´excusa de la crisi la Unió Europea, el Govern Estatal i la Generalitat donen mes facilitats a les empreses possan menys traves legals vinculades al medi ambient.
Interpretem que això es negatiu perquè pot arribar el dia que incinerin qualsevol material sense gaires entrebancs legals.
Gracies