dilluns, 25 de gener del 2010

RODA PREMSA JORNADES INCINERACIÓ


Benvolguts/es,
Convocatòria de roda de premsa, divendres 29 de gener a les 12h al Col·legi de periodistes Rambla de Catalunya 10, Barcelona

Presentació de les Jornades tècniques de debat "L'escalfament global.Incineració de residus, solució o problema?". Dissabte 30 de gener i dilluns 1 de febrer el CEPA-EdC, juntament amb la UPC. l'ICTA-UAB, el CAPS i la PCRR organitzem aquestes Jornades
Les Jornades volen cobrir un buit notable i oferir un espai de confluència de coneixement i de debat divers, ampli i fet amb rigor sobre les conseqüències ambientals, sanitàries, econòmiques i socials que ocasionen els models de gestió dels residus que inclouen la incineració dels residus. Aquesta tecnologia com els abocadors i resta d’opcions de final de canonada són de fet les prioritàries fins ara i tenen uns reconeguts efectes en augmentar el canvi climàtic.
Avui en el nostre entorn i malgrat les declaracions sobre la urgència de contribuir a mitigar el canvi climàtic, els Programes de Gestió de residus a Catalunya (PROGREMIC 2007-2012) i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (PMGRM 2009-2016) prioritzen els tractaments finalistes i especialment la incineració dels residus.
Aquestes Jornades conten amb l’aportació de tècnics, científics i professionals de la salut de reconegut prestigi internacional i amb l’aportació d’experiències de la mala gestió dels residus a Catalunya i experiències de gestió preventiva i recuperadora de deixalles a Itàlia i al nostre país. Aquestes experiències fonamenten la presentació del Pla alternatiu de gestió de residus de Catalunya, dissenyat a partir de criteris i models preventius de gestió i que permetrien assolir objectius de reducció i recuperació màxima dels residus, minimitzar el tractament finalista, i reduir les emissions que contribueixen a l’escalfament global, la contaminació difusa i el consum d’energia.
Les Jornades tècniques i de debat estan estructurades en dos blocs ben diferenciats, tant pels continguts com per als destinataris a qui estan dirigides.
El dissabte 30 de gener la Jornada es realitzarà al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona (Drassanes)
El dilluns 1 de febrer es realitzarà a la Sala d'actes de l'Edifici Vèrtex al Campus Nord de la UPC de Barcelona
Per més informació;. 93 680 27 51 i el 627 45 46 14
Us hi esperem,
Mercè Girona CEPA-EdC