divendres, 23 de gener del 2009

CEMEX VILANOVA TANCA !



Divendres 23 Gener 2009 - VILANOVA

CEMEX deixarà de produir ciment a Vilanova i es convertirà en un centre de distribució. 50 treballadors podrien perdre la feina

L'empresa CEMEX deixarà de produir ciment a Vilanova i la Geltrú i es convertirà en un centre de distribució, segons han confirmat fonts de la mateixa companyia. Això suposarà que una cinquantena de treballadors de la planta podrien perdre la seva feina. La producció de ciment blanc es concentrarà a Bunyol (País Valencià), on Cemex disposa d'una moderna factoria i un dels forns més moderns d'Europa.

La notícia es produeix quan la fàbrica de Vilanova es trobava en ple procés de reforma, que havia d'acabar aquest mes d'abril, per tal de complir les exigències de l'autorització ambiental de la Generalitat. Com es recordarà, els veïns del Tacó pateixen des de fa dècades les emissions de pols de la zona, en bona part provinents de la factoria de Cemex. L'empresa estava a punt d'acabar les quantioses inversions exigides per limitar al mínim les emissions. Tant des de l'Associació de Veïns del Tacó com des de col·lectius ecologistes es reclamava la reducció de les emissions o bé el tancament de la planta. Finalment, sembla que serà la situació econòmica i no els problemes mediambientals els que determinaran el cessament de l'activitat, que a totes llums sembla tenir un caire definitiu.