dilluns, 16 de novembre del 2009

L´ALCALDE TRUCA A LA PLATAFORMA AIRE NET !!!








Segons ens informa l'Ajuntament, Cemex ha sol·licitat a la Generalitat la reducció de l'activitat per a la planta de Sant Feliu de Llobregat.Això sembla ser que significa que no encendran els forns més que en casos puntuals que no tinguin suficient amb la capacitat de la planta d'Alcanar. A causa d'això no incineraran residus, ja que nopreveuen encendre més de 6 setmanes a l'any. Esperarem a veure exactament en que consisteix la sol·licitud i què respon la Generalitat. En breu hi ha una reunió de la comissió de seguiment, icreiem que tindrem més informació sobre això.
Si Sant Feliu tingues un alcalde amb credibilitat acabaríem aquí aquest comunicat.
Però d´una persona que a la Junta de Portaveus diu que dimiteix i després per pressions del seu partit diu que no, que tot es mentida, no ens podem esperar moltes veritats.
Ara ens truquen per a informar de la reducció d´activitat , ens trucaran quan vulguin ampliar-la?
Que vol dir una reducció d´activitat? Fins quan?
Aquesta supossada reducció d´activitat podría tindre com objectiu no tenir que passar l´ultim control establert a la moratoria , ara no poden fer inversions per a fer les millores establertes pero això no vol dir que en un futur inmediat i quan la cojuntura economica millori , puguin sol·licitar una modificació no sustancial per a tornar al començament , llavors no estan obligats a fer-ho public, i podrien estar capacitats per a incinerar tot el que demanaben a l´autorització inicial.
Si la seva intenció es fer servir els forns nomes 6 setmanes al any, perque no la desmantellen?
Al cap i a la fi la cimentera està ubicada en una Zona d´Especial Protecció Ambiental i a tocar del Parc de Collserola.
A on aniran a parar les tones de residus que estaban previstes incinerar a la CEMEX?
El Programa Metropolità de Gestió de Residus Municipals projecta la construcció d´una nova incineradora a l´area metropolitana. Es va aprovar el 8 d´octubre pero sembla ser que davant la proximitat de les eleccions autonomiques de l´any vinent no s´han atrevit a dir a on es construira.
Podria ser a Sant Feliu?
Ens poden assegurar que a la cimentera NO INCINERARAN RESIDUS?
De moment des de la Plataforma Aire Net us podem assegurar que encara no hem guanyat res, que la situació que hi ha es deguda a la situació financera de la multinacional cimentera mexicana i mai podran dir que s´ha perdut ni un sol lloc de treball per culpa de la Plataforma.
No ens aturem,
La lluita continua !

SALUT i AIRE NET