dilluns, 26 d’octubre del 2009

OCUPACIÓ I FESTA ZONA VERDA MAS LLUI








Aquest cap de setmana i organitzat per la Coordinadora d´Oposició a la Modificació del PGM s´ha realitzat una festa reivindicativa al barri del Mas Llui ocupant una zona verda al lloc on es preten construir un gran edifici de vivendes.
Durant la setmana s´ha netejat l´espai i divendres i dissabte si han fet diferents activitats per a nens i nenes com una xocolatada, un concurs de dibuix,una pintada de mural, pallassos etc..
L ´assistencia ha sigut molt alta amb la participació de molt nenes i nenes que han gaudit d´aquest espai al final del Parc Europa.
Tambe es va fer una acampada i un dinar popular amb l´assistencia d´unes 80 persones.
Una vegada acabat el dinar una part dels assistents es van fer una fotografia per a conmemorar el Dia d´Acció Climatica.
La COMP continuarà treballant per a difondre el seu missatge que no es altre que aturar aquesta modificació puntual del PGM doncs creiem que es un engany per a tots els veïns i veïnes de Sant Feliu.
http://coord-oposicio-pgm.blogspot.com/

divendres, 16 d’octubre del 2009

24 D´OCTUBRE 350.org



http://www.350.org/es

33.OOO METGES EN CONTRA DE LA INCINERACIÓ

Apel·lació del sector de l'assistència sanitària a la salut en contra de la reclassificació de la incineració a la Nova Directiva Marc de Residus
11 de juny de 2008
Davant la futura aprovació de la nova Directiva Marc de Residus nosaltres, els metges i associacions sotasignants, demanem al plenari del Parlament Europeu que tingui en compte les consideracions sobre la salut a l’hora de votar sobre la nova Directiva Marc de Residus i per això ens oposem a la reclassificació de la "incineració eficient" com a recuperació.
Som coneixedors que la fórmula d'eficiència que reclassifica la incineració només pren en consideració aspectes d'eficiència energética i no les repercussions a la salut o mediambientals. La incineració és elevada a un grau superior segons la proposta actual, el que creiem és un missatge equivocat a enviar als ciutadans europeus.
Més residus cremats suposa introduir més toxics creats per l’ésser humà en els ecosistemes, més partícules fines en l'aire i més cendres volants als camps. Lamentem el fet que en el futur pogeum veure augmentar la quantitat de residus que s'incinerin posant en risc la població europea més propera.
A més, ens sorpren tristament que la promotora de la Directiva Marc de Residus, Ms Caroline Jackson, afirma que els efectes sobre la salut de les incineradores són negligibles (1). Estudis recents de mostres àmplies de població continuen mostrant l'amenaça que les incineradores suposen a la salut humana a Europa i al mon (2). Les emissions de partícules ultrafines no són controlades encara enlloc a Europa, tot i que el perill que aquestes partícules suposen està bé documentat.(3)(4)
Estem també preocupats per la imatge que la UE està donant a la resta del món d’una economia que crema recursos. Creiem que la nova Directiva Marc de Residus s’aventura pressuposant que el residu estarà separat apropiadament i assegurant que s’aplicarà la millor opció de gestió de residus. Són necessaris objectius de reciclatge progressius per redirigir els residus de les incineradores cap a processos més nets.
Per això demanem al Parlament Europeu que reconsideri la seva decisió en quant a la reclassificació de la incineració i segueixi la seva posició a la primera lectura, que creiem serà més respectuosa amb la preservació de la salut dels infants i de les generacions europees futures. Nosaltres, les organitzacions sotasignants, representem més de 33000 metges.
Signat,

ISDE International Society of Doctors for the Environment, que representa a 30000 metges de tot el mon.President Professor C. Vyvyan Howard. MB. ChB. PhD. FRCPath.Bioimaging Research Group - Centre for Molecular Bioscience University of Ulster - Cromore Road - Coleraine BT52 1SA
Associacions italianes de professionals de la salutDr. J.Andreas von Lutterotti - Ordine dei Medici della Provincia di Bolzano, ItalyDott. Giuseppe Miserotti - Presidente Ordine dei Medici PiacenzaDott. Giovanni Ghirgha Pediatra - Portavoce per il Lazio del Coordinamento Nazionale dei Medici per l’Ambiente e la SaluteDott. Patrizia Gentilini Oncologo Portavoce per l’ Emilia Romagna del Coordinamento Nazionale dei Medici per l’ Ambiente e la SaluteDott.ssa Gabriella Filippazzo Igenista Direttivo Nazionale Arcidonna ItaliaDott.ssa Laura Ridolfi Oncologo ForlìDott Valerio Gennaro Epidemiologo GenovaDott. Giovanni Vantaggi GP GubbioDott. Giuseppina Abbate Psichiatra PalermoDott. Celestino Panizza Medico del Lavoro BresciaDott. Michelangiolo Bolognini Igenista PistoiaDott Ruggero Ridolfi MD Oncologist, Endocrinologist - Medicina Democratica FB-Franco BORGHI Intn'l Trading & ConsultingPaolo Paolucci - Direttore Dipartimento Integrato Materno Infantile, Scuola di Specializzazione in Pediatria, U.O. di Ematologia, Oncologia e Trapianto di CSE. Azienda Ospedaliero-Universitaria, Policlinico di Modena, Italy Prof Federico Valerio, Environmental Chemistry Lab. National Institute for Cancer Research, Genoa Dott..sa Francesca Cigala Psichiatra Ferrara Medicina Democratica o.n.l.u.sDott Michelangiolo Bolognini - Medico Igenista - PiatoiaMr Jerzy Ziaja – Chairman National Recycling Business Council (OIGR)
ARTAC - Association for Research and Treatments Against Cancer, FranceProfessor D. Belpomme MD. Oncologist, PhD. Paris.
Collectif des médecins de Clermont Ferrand - Coordination Nationale Médicale Santé Environnement (CNMSE), France – en representació de 3000 metgesDocteur Jean-Michel Calut
Association Santé Environnement Provence (ASEP), France – en representació de 400 metgesDocteur Pierre Souvet
Referències(1) http://tinyurl.com/657usk(2) 2008 Etude d'incidence des cancers à proximité des usines d’incinération d’ordures ménagères [French epidemiological study, 2.5 million people] - Pascal Fabre, Côme Daniau, Sarah Goria, Perrine de Crouy-Chanel, Pascal Empereur-Bissonnet(3) http://tinyurl.com/5r92mj (pdf)(4) http://www.noharm.org/details.cfm?ID=1841&type=document

dimecres, 14 d’octubre del 2009

ASSEMBLEA PLATAFORMA AIRE NET

ASSEMBLEA PLATAFORMA AIRE NET
DIJOUS 15 D´OCTUBRE 20 HORES

CENTRE CIVIC ROSES
CARRER TIBIDABO S/N

VINE I PARTICIPA -HI !!!
S’ACABA EL TEMPS